Hvis både du og dine venner er helt hooked på gaming, har I sikkert flere gange drømt om at arrangere den ultimativt fedeste hjemme-gaming turnering, hvor det både handler om at give den gas og vinde førstepladsen, men selvfølgelig også om at have det sjovt og være sociale med hinanden, samtidig med at man spiller.

Den gode nyhed er, at det sagtens kan lade sig gøre at organisere sådan en hjemme-turnering – uanset typen af spil – så længe I ligger inde med alt det rette udstyr og et ideelt sted, hvor I kan afholde turneringen. Det kræver dog en del planlægning på forhånd – og alt efter hvilken type spil, I går efter at spille, vil turneringen selvfølgelig også variere med hensyn til det konkrete udstyr og andre faciliteter.

I denne artikel kommer vi med en overordnet guide til, hvordan man kommer ordentligt i gang med at arrangere en gaming turnering derhjemme, og vi giver også nogle eksempler på nogle af de mest populære typer af gaming turneringer, og hvad de hver især kræver facilitetsmæssigt.

Elektronisk udstyr

Det første, I skal have styr på i forbindelse med en gaming-turnering, er selvfølgelig alt det elektroniske udstyr; gamerkonsol, headset, mus og så videre. Først og fremmest skal I beslutte jer for, hvad I vil spille på – PS4, Xbox, computer eller noget helt andet? Når I har besluttet jer for dette, kan I ellers gå i gang med at udvælge det tilbehør, som I har brug for til den pågældende enhed og spil.

PS4 og Xbox er for det meste meget ligefrem – men hvis I vil spille på computer, er der derimod mange modeller at vælge imellem. I denne situation skal I tænke på, hvilke pc-funktioner I lægger mest vægt på, når I spiller. Nogle gamere foretrækker for eksempel høj performance og god FPS – hvilket især er vigtigt i forbindelse med skydespil og fast-paced spil generelt (Counterstrike, League og Legends osv.).

Andre gamere går derimod mere op i grafik og det visuelle indtryk, hvilket er en fordel når det kommer til simulationsspil som The Sims, hvor det handler om at gengive et givet univers så realistisk som muligt. Heldigvis findes der en del pc-modeller, som både har en kombination af effektiv FPS og fremragende grafik – og hvis du kan lide at spille flere forskellige spil, bør du helt sikkert overveje at investere i sådan en type PC.

Komfortable gamer-møbler

Når du har udvalgt din foretrukne enhed at spille fra + tilbehør, er gamer-møblerne det næste, du bør tænke på i planlægningen af din hjemmelavede gamer-turnering. Mange gamere undervurderer desværre, hvor vigtigt det er at have stole og borde af god kvalitet, der er med til at støtte de kropsdele, som du nemt kan overbelaste når du spiller i længere perioder (fx ryggen og nakken), og som kort sagt er med til at optimere spiloplevelsen og komforten hos hver deltager.

Valget af møbler kommer igen an på, hvilken enhed du og de andre deltagere foretrækker at spille fra. Hvis I planlægger en PS4 eller Xbox turnering, er det for eksempel ikke nødvendigt at tænke på gamer-borde, og når det kommer til stole er en god og slidstærk sækkestol et oplagt valg.

Hvis du derimod vil game via PC, bliver valget af møbler pludselig langt mere avanceret. Her skal du både tænke på effektive gamer-borde og stole. Når det kommer til stole, er der mange forskellige modeller at vælge imellem på markedet, og de har hver især forskellige funktioner, design og priser.

Hvis du er i tvivl om, hvilken gamer-stol der passer bedst til dig, kan denne top-5 guide måske hjælpe dig. Hvad angår gamer-borde, så er modellen ved navn Arozzi Arena Gaming Desk et oplagt valg uanset typen af PC-spil; det er simpelt, bordoverfladen fungerer som en naturlig musemåtte og der er rigeligt med plads til udstyr.

Forskellige spil kræver forskellige faciliteter

Som tidligere nævnt i denne artikel, vil en gamer-turnering altid variere afhængig af, hvilken type spil der er i centrum af turneringen – og dermed vil udstyret, møbler og andre faciliteter også variere fra turnering til turnering. For at få en så sjov og interaktiv oplevelse som muligt, er det derfor vigtigt at tilpasse dit udstyr til spillet.

I en E-sports turnering, der ​omfatter de fleste computerspil som udøves på konkurrenceplan, kræves der for eksempel en del både i forhold til elektronisk udstyr, hvor der typisk skal indgå mus eller en speciel konsol, tastatur og headset, og også når det kommer til møbler. Der kræves både borde og stole af god, professionel kvalitet. En E-sport turnering er altså for dig, der gerne vil lave en seriøs hjemme-gaming turnering og bruge lidt flere penge for at få en uforglemmelig oplevelse.

I online gambling turneringer, hvor især poker og online slot turneringer er eftertragtede, kræves der facilitetsmæssigt meget af det samme som ved en E-sports turnering – dog ikke helt så meget avanceret udstyr (headset og andet teknisk gear kan for eksempel udelades). Også når det kommer til spilleteknikker, minder E-sport og online gambling meget om hinanden. Ved begge turneringer handler det for eksempel om at kunne spille hurtigt og holde fokus, uden at blive distraheret af ens omgivelser.​

Hvis du derimod planlægger en FIFA turnering, der er mest ideel at spille via playstation, får du det lidt nemmere hvad angår udstyr og faciliteter. En FIFA-turnering kræver nemlig ikke så meget som E-sport og online slot turneringer.

Hvis du allerede har det elektroniske udstyr på plads (playstation og konsol), behøver du faktisk kun at tænke på nogle komfortable stole at game fra. Men også i FIFA handler det om at kunne spille hurtigt, holde fokus og benytte sig af de rigtige spilkombinationer på rette tidspunkt fra joystick konsollen. Bare fordi en FIFA turnering kræver mindre facilitetsmæssigt, betyder det altså ikke at der kræves mindre hvad angår spilleteknikker. ​

Når du skal arrangere en uforglemmelig hjemmeturnering for dig og dine gamer-venner, er det altså vigtigt at tage højde for, hvad I vil spille, og derudfra bestemme alt det nødvendige udstyr, tidsplanen og de andre løse ting såsom snacks, drikkevarer og så videre. Jo mere omhyggelige, I er omkring planlægningen, jo bedre bliver jeres hjemmelavede turnering!