Det kan være ret svært når du skal vælge en gamer stol. For hvilken gamer stol skal man vælge?

Der findes nemlig mange forskellige slags gamer stole, så valget kan godt blive lidt overvældende.

Hver af dem har forskellige designs, mål og indbyggede funktioner. Det kan være meget svært at beslutte sig, men herunder får du nogle råd, så du kan komme i gang med at vælge din gamer stol.

For at se vores eksempel på en gamer stol kan du springe direkte til bunden af artiklen.

Valg af gamer stol

Gamer stole giver en helt unik oplevelse, når du skal game i flere timer. Desuden kan det nærmest føles, som at du sidder på din egen lille trone, når du er i gang i gaming verden.

Du har sikkert brugt flere timer på at udvælge hvilken gamer pc, du gerne vil have. Nu skal du også til at vælge hvilken slags gamer stol, du gerne vil have. Faktisk giver det også rigtig god mening at gøre dig nogle overvejelser til dette.

Tænk over det.

Ligesom at du har brugt mange timer på udvælgelsen af en gamer pc, så har du tilsvarende brugt penge på denne pc. Nu skal til bruge mange timer foran skærmen. Derfor giver det også mening at være omhyggelig, ved at udvælge den rette gamer stol.

Uanset valget kan det kun blive bedre end et alternativ, såsom en spisebordsstol, klapstol eller en camping stol. Disse er i hvert fald ikke behagelige for din krop over længere tid.

Overvejelser ved valg af gamer stol

Der er nogle punkter, som du bør overveje, inden du anskaffer dig en gamer stol. Disse er for at hjælpe dig i gang med nogle tanker om dine behov.

 • Plads
 • Tidsforbrug foran skærm
 • Design
 • Funktioner

Plads: Først og fremmest skal du tænke over, hvor meget plads du har til rådighed. Hvis du bord småt, kan det være en god idé lige at måle, om du rent faktisk kan have en gamer stol stående. Er der også plads nok til at du kan rulle lidt rundt på den? Du skulle nødig komme til at sidde klemt, eller have besvær med at komme fra din plads.

Tidsforbrug: Det næste du bør overveje, er hvor lang tid, du har tænkt dig at tilbringe foran din skærm. Hvis vi snakker adskillige timer om dagen, er det kun endnu mere fornuftigt, at du anskaffer en gamer stol. Denne vil være med til at aflaste din krop, så du f.eks. undgår dårlig ryg. Selv ved mindre tidsforbrug kan det stadig give god mening at have en behagelig gamer stol at sidde i.

Deisgn: Gamer stole kommer i mange slags designs. Du kan starte med at tænke på hvilken ynglings farve du har. Vil denne kunne passe til en gamer stol? Tænk over din indretning i resten af lejligheden eller huset. Hvis du gerne vil have en stol, der passer til resten af indretning, skal du starte med at kigge på dette område. Herefter kan du indsnævre det, hvis designet ikke passer helt perfekt.

Er du mest til farverige designs eller mere stilrent? Gamer stole kan fås i begge dele.

Funktioner: En af de andre ting, du skal overveje, er hvilke funktioner stolen skal have. Du får lige nogle punkter til at hjælpe dig. Det er ikke sikkert alle stole har disse funktioner, men nu kan du tænker lidt over, hvilke der vil være praktiske for dig.

 • Justerbar armlæn
 • Indbygget støtte til ryggen
 • Holdbarhed/robust
 • Læne tilbage/ligge ned (justerbar ryglæn)
 • Højdejustering
 • Hjul
 • Max vægt
 • Ekstra puder (til nakke og lænd, aftagelige)
 • Indbygget lys

Noget af det mest basale du bør gå efter er helt klart justerbar armlæn samt ryglæn. Desuden er højdejustering også en meget vigtig ting at have med. Her får du nemlig mulighed for at tilpasse din krop til stolen. Du behøver ikke nødvendigvis at kunne ligge helt ned med stolen, men at kunne læne dig frem og tilbage er ganske vigtigt for tilpasning.

Dette skal du kigge efter når du vælger en gamer stol

Nu har du fået tænkt lidt over dine behov. Derfor er det på tide at udvælge din gamer stol.

Husk fra tidligere:

Du skal som minimum have de basale funktioner med.

Derudover vil det være godt for din krop, hvis stolen har indbygget støtte.

Hvad menes der så med støtte?

Støtte: Dette er en optimal støtte til din ryg. Det kan være ekstra god polstring i sædet, så det tilpasser sig dine former. Dette gælder også på den øverste del af stolen, der skal give støtte til din ryg. Det kan desuden være en ekstra nakkepude og en lændpude. Hermed kan du tilbringe flere timer i stolen.

Dette er meget afhængigt af hvor mange timer du tilbringer i stolen. Som udgangspunkt kan nogle få timer i en behagelig stol allerede gøre en forskel.

Design: Design og smart lys behøver ikke være det helt vilde. Dette er en smagssag, og kommer meget an på hvordan du har det med dette. Det kan se ekstra smart ud, når du får gæster på besøg, at din gamer stol har et smart design. Dette er dog ikke ligefrem et direkte behov.

Mål: Det vil også være en god idé hvis du har nogle mål, som du kan gå efter. På denne måde ved du hvor meget plads du har til gamer stolen.

Pris: Her kommer selvfølgelig et meget vigtigt punkt. Prisen kan være meget afgørende for, hvilken stol du udvælger.

Tænk på tidsforbruget.

Ja, vi nævner det igen. Jo længere tid du bruger i stolen, jo bedre kan det betale sig at investere nogle penge i den. Priserne er lige fra omkring 700kr til lidt over 4000kr alt efter model og funktioner. Typisk vil en gamer stol til omkring 1000-1500kr kunne have det meste med.

Alt i alt er der altså flere ting, som du bør overveje og holde øje med, når du skal vælge en gamer stol.

Herunder kan du finde vores bud på en fin gamer stol, der vil passe til de fleste.

Paracon ROGUE Gamer Stol

Det danske mærke Paracon er kendt for at levere en rigtig fin kvalitet til en overkommelig pris. Her vil selv de fleste kunne følge med. De laver stole til gamere og de er dygtige til det.

Dette er også grunden til at vores bud er faldet på en stol fra netop dette mærke.

Dette får du med Paracon ROGUE Gamer Stolen

✅ Justerbar ryglæn
✅ Justerbar armlæn (op og ned samt drejes til siderne og frem og tilbage)
✅ 2 stks ekstra puder (med logo på)
✅ Lavet i stærkt materiale
✅ Vægtkapacitet: 105kg
✅ Fås i 6 farver: Blå, grøn, grå, hvid, sort og rød

Den har funktioner, som ellers kun normalt ses ved de lidt dyrere modeller.

Den lille, men vigtige detalje, er de to ekstra puder, som følger med. Med dem får du altså mulighed for at justere stolen lidt bedre efter dine behov. Så kan du bruge puderne, så der er mindre chance for at du får ondt i nakken eller ryggen.

Som nævnt i artiklen er det også meget vigtigt at du får mulighed for at indstille højde samt armlæn. Disse funktioner har denne stol også.

Pris: 1399kr