Professionel esport kræver at esport-spillerne bruger mange timer hver dag siddende ned. Det øger risikoen for at løbe ind i skader, hvis man ikke har det rigtige udstyr.

De professionelle esportshold træner normalt omkring 8-10 timer per dag, hvor de udvikler de færdigheder der adskiller dem fra almindelige gamere. Her arbejder de meget med at implementere strategier, ligesom de prøver at forbedre deres responstid og muskelhukommelse.

Derfor er det meget vigtigt at spillerne bruger topkvalitets gamingstole, da det er nødvendigt at spillerne konstant føler sig komfortable, men på samme tid skarpe hele dagen.

Der findes mange typer af gamingstole i alle prisklasser, men fælles for dem alle er, at de sikrer en god siddepositur, hvilket har mange fordele. Eksempelvis kan en god siddepositur over tid være med til at forbedre blodkredsløbet og mindske chancerne for forstrækninger, samtidig med at det er bedre for det generelle helbred.

Forskelen fra de billige stole til de professionelle gamerstole, er dog at de er meget mere komfortable, og de tager bare gamet til det næste niveau. Gamerstolene som de professionelle bruger er således lavet i et stålstel og er polstret med koldskum, hvilket er det bedste af det bedste i møbelindustrien.

Her får man nemlig den bedste modstandskraft fra stolen, hvilket betyder at når man sidder på den, former den sig en lille smule efter ens krop. Når man så rejser sig fra stolen, så falder den med det samme tilbage til den originale form, hvilket sikrer en behagelig stol, da man undgår at sædet over tid former sig efter ens krop, og derfor bliver hård at sidde på.

Esport udvikler sig på daglig basis, og den øgede konkurrence gør selvfølgelig at de professionelle esports-hold skal have det bedste udstyr for at være så konkurrencedygtige som muligt. Når vi snakker om de bedste af de bedste, er det typisk marginalerne der tæller, og derfor vil det være dumt at gå ned på udstyret. Men hvilke hold bruger egentlig hvilke stole?

Astralis

En af grundende til det danske Counter-strike holds kæmpe succes skal måske findes i deres samarbejde med Secretlab, som de får deres stole fra. Her får de nemlig et topkvalitets produkt, med den bedste komfortabilitet på markedet. Astralis kommer fra et yderst succesfuldt 2019 hvor man sidst slog Team Liquid i finalen ved Blast Pro Series, og deres fremmarch forventes kun at fortsætte i 2020.

Det er hvert fald tilfældet hvis man kigger på odds forslag fra bet365, hvor de er favoritter til at vinde alle turneringer som de deltager i henover det næste stykke tid. Man må derfor formode at Secretlab er glade for at samarbejde med det danske storhold, der har taget verden med storm.

Team Liquid

Team Liquid er uden tvivl et af de mest succesfulde hold i esportens relativt korte historie. Således topper de listen over esports-hold med den højeste indtjening med over 25 mio. dollars i præmiepenge siden 2010. Derfor har de selvfølgelig valgt et samarbejde med en af de bedste stoleproducenter i branchen Maxnomic, der også sponsorerer Ninja.

De tilbyder ligeledes en stol i høj klasse med 4D armlæn, komfortable sæder samt en robusthed der gør at stolen holder i mange år.

I takt med at sporten udvikler sig, kommer der selvfølgelig et større og større fokus på udstyret, og vi kan derfor forvente os at stoleproducenterne vil udvikle endnu bedre stole med flere funktioner i fremtiden.