Det danske eSportsteam Heroics rejse begyndte i sommeren 2016, og tre år efter er de blandt favoritterne til at vinde deres række. Vi tager her et tilbageblik på, hvordan det hele begyndte, hvor de er nu og måske i fremtiden. 

Heroic – det nye danske eSportshold

Et af de hold, man skal lægge mærke til i CS:GO-sæsonen 2019 er det nye eSportshold på scenen, danske Heroic. Heroic blev dannet i august 2016 af tidligere medlemmer af Team X, som var brudt ud af den tyske organisation SK. De fem unge mænd – Michael, Lukas, Valdemar, Marco og Andreas – fortalte i en pressemeddelelse på Heroics hjemmeside, at de havde brugt meget tid på at finde det rette mix af fem spillere, som havde evnerne og kvalifikationerne til at blive blandt verdens bedste.

Det varede dog ikke længe, før de første transfers fandt sted på holdet, og i dag ser formationen noget anderledes ud end i den oprindelige annoncering. Holdet består i dag af Marco Pfeiffer ”Snappi” på 29 år, Casper Møller ”cadiaN” på 24 år, 23-årige Patrick Hansen, som går under brugernavnet ”es3tag”, 20-årige ”b0rup, hvis rigtige navn er Johannes Borup samt 17-årige Martin Lund ”Stavn”.

Heroic, som også tidligere har været kendt som lillebror til Astralis, rangerer lige nu som nummer 16 i verden og vandt tre tredjepladser i 2018. I 2019 har de deltaget i 13 turneringer, hvoraf de har vundet tre af dem – senest Dreamhack Open Atlanta 2019 – og derfor er de også i top-6 af favoritter til at vinde EPICENTER i december på csgo betting sites. Med odds 13.00 ligger de foran hold som Avangar fra Kazakhstan, forZe fra Rusland og EHOME fra Kina. Favoritten til at vinde er dog Evil Geniuses fra USA.

Fremskridt for Heroic i denne sæson

Heroic blev i 2018 solgt af RFRSH Entertainment til Seranades Global Inc., og Erik Askered blev administrerende direktør for holdet. Han har tidligere fortalt om, hvordan det var nødvendigt at bygge holdets brand op helt fra bunden. Det første år har fokus været på at etablere et stærkt fundament og via marketingvideoer bygge en fanbase op. Holdet har planer om både at lancere en tøjlinje og ansætte en personlig træner. Og alt dette arbejde i kulisserne handler om, at Heroic har store ambitioner om at vokse sig større.

Askered er overbevist om, at Heroic har kompetencerne på det nuværende hold til at blive nummer 1. Og der ser ud som om, at hans spådom er gået i opfyldelse: Den 17. november 2019 vandt Heroic Dreamhack Open. Her slog de i finalen det tyske hold Sprout med 16-9, 16-10, og kunne dermed trumfe deres egen flotte andenplads i Dreamhack, Rotterdam måneden før. Es3tag skrev efter sejren på sin Twitter-profil: 

“Vi gjorde det. Det var på tide, at jeg endelig vandt et DreamHack Open-trofæ, og jeg kunne ikke have gjort det uden mine fantastiske holdkammerater. Jeg er så glad lige nu. Nu skal det fejres.”

Men skulle der komme hård konkurrence i fremtiden også, så kan det faktisk være et plus for både Heroic og dansk eSport, fordi det både er med til at brande sporten i Danmark og dermed gøre det attraktivt for nye spillere at tilmelde sig, men også fordi det betyder, at de nuværende spillere ikke kan hvile på laurbærrene, men hele tiden er nødt til at træne og yde deres bedste.

Desværre er det ikke gået så godt for Heroic, som de havde håbet i den fornyligt overstået turnering Dreamhack Winter i Sverige. Efter nogle hårde kampe mod CR4ZY og SJ gaming måtte holdet desværre se sig slået ud før semifinalerne. Men det holder bestemt ikke holdet tilbage for at se positivt frem mod EPICENTER 2019.

Hvordan ser fremtiden ud for Heroic og dansk eSport?

Ligesom de fleste andre steder i verden vokser interessen for eSport, både på spillersiden og blandt publikum. På blot et år er antallet af medlemmer, som dyrker eSport, steget til det dobbelte fra 2343 i 2017 til 5399 i 2018.

Det er noget, som selvfølgelig på sigt kan komme et hold som Heroic til gode, da det klart udvider rekrutteringspotentialet. Og også blandt tilskuerne bliver eSport mere og mere populært: På det amerikanske website Twitch, som livestreamer computerspil, findes der adskillige danske streamere. En spiller som Fjallefar har for eksempel næsten 71.000 følgere og mere end otte millioner visninger.

Men hvorfor er det vigtigt? Jo, for det første er disse streaminger med til at sætte eSporten på landkortet, holder interessen i live for tilskuere og kan være med til at få nye spillere og tilskuere med. Hernæst kan det også være en måde for de etablerede hold som Heroic at holde øje med nye talenter. Som tidligere beskrevet har der været stor udskiftning på holdet, og der sker ofte transfers mellem de forskellige hold i branchen. Derfor er det vigtigt, at organisationerne holder øje med, hvad der rører sig uden for det etablerede marked.

På Twitch kan man nemlig også se, hvad de enkelte streamere primært spiller, og det gælder ikke kun danskere. Derfor kan Heroics ledere nemt danne sig et overblik over de bedste spillere inden for CS:GO og følge dem med henblik på mulig rekruttering. 

Mange af de samme værdier, som gælder i traditionelle sportsgrene, spiller naturligvis også en stor rolle for eSporten. Og det kan også være det, som er udfordringen for Heroic. Som nævnt har holdet siden etableringen oplevet stor udskiftning, og det kan gå ud over holdfølelse, sammenhold og fokus.

På deres hjemmesider nævner organisationen selv venskab, familie og dedikation til sporten som værdier, der skal kendetegne dem, og det kan være svært at opnå disse elementer, hvis der hele tiden bliver skiftet ud.

Heroic virker som et hold, der peaker lige nu, og det bliver spændende at følge, om de har stabiliteten og evner til at blive på toppen. I første omgang kan de bevise deres ved Global final 2019 i december.