Du kender følelsen. Lige pludselig er du midt i et game, hvor du simpelthen bare ikke kan stoppe igen. Tiden flyver, og du mister hurtigt overblikket over hvor lang tid du har sidder foran skærmen.

Gaming er vildt underholdende, men det er også vigtigt at du kan holde styr på den virkelige verden omkring dig. Du har nemlig mange ting, som er vigtige at holde øje med i den virkelige verden. Selv når det går vildt for sig i den digitale verden.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Der er selvfølgelig mange ting, som gør sig gældende i dit liv. Det er helt individuelt, hvad vi har af planer, som vi skal holde styr på.

Der er dog nogle punkter, som du skal være særligt opmærksom på.

Hold øje med din søvn

Gør dig selv den tjeneste at få en god nattesøvn. Selvom adrenalinen kan køre, mens du er i en intensiv online kamp, så vil din krop stadig gerne have sin søvn.

Du kan nemlig opleve følgende symptomer, hvis du får for lidt søvn:

– Dine reaktioner bliver langsommere.

– Du har svært ved at koncentrere dig.

– Du har svært ved at huske.

– Du føler dig træt og uoplagt.

– Du føler dig irriteret og frustreret.

Det kan godt være svært, når alt kører i højeste gear, men hold pauser, når du har spillet i en periode. Gå en tur, læg dig ned og luk øjnene i 10 minutter, eller lav noget andet, der får dig til at slappe af. Det vil hjælpe dig med at undgå at blive træt og stressede, og det vil også være med til at forbedre din ydeevne i spillet.

Hold øje med dit arbejde

Du må ikke glemme dine pligter og slet ikke dit arbejde. Det dur ikke at komme for sent, fordi du har gamet hele natten og har sovet over dig.

Det er også vigtigt at have styr på din a-kasse. Så er du altid sikret, hvis uheldet eller helbredet for den sags skyld, skulle svigte dig.

Hold øje med dit madforbrug

Uden mad og drikke dur helten ikke. Sørg for at spise sundt.

Det er let at falde i den fælde, at du lever af fastfood, når du er optaget af et spil. Men det er ikke godt for din krop, og det kan faktisk have en negativ indvirkning på din ydeevne i spillet.

Prøv at spise sundt og varieret, så du får alle de næringsstoffer, du har brug for. Det vil også hjælpe dig med at have mere energi.

Hvad kan du gøre for at holde styr på tiden?

Hjælp dig selv med at holde styr på tiden. Hvis du ved at du er dårligt til at holde styr på tiden så gør det nemmere for dig selv.

Her er lige et par tips:

Sæt et vækkeur: Når du ved at du skal op dagen efter, så gør dig selv den tjeneste at sætte et vækkeur. Det er ikke kun til om morgen, men også om aftenen, når det er tid til at gå i seng.

Sæt en timer: Det er stadig vigtigt at du holder pauser og får mad og drikke. Få sat en timer, måske hver time, så du bliver mindet om at holde pause.